Rendi i Ri Anti Botëror

Print Friendly, PDF & Email

Lexuar 5500

’’RENDI I RI ANTI BOTËROR’’

Të gjithë burrat dhe gratë në botë janë thjesht lojtarë. Ata kanë daljet dhe hyrjet e tyre, dhe

një njeri në kohën e tij luan shumë pjesë. “

Musai-Moses Mordekai Marks Levi(emer i vërtetë si çifut) – Karl Marksi

Kush ishte morali dhe vepra e Karl Marksit?

Shënim; Çifutet gjithmonë kanë fshehur emrat e tyre real dhe ende vazhdojne per arsye friket dhe ma shumë për shkaqe tejdjallezore.

Aftësia intelektuale

Heinrih Karl Marksi (Musai Mordekai Marks Levy, 1818-1883) ka lindur prej prindërve të pasur (babai i tij ishte avokat), dhe gjate jetës së tij personale nuk ka qenë kurrë i ditur(sipas bashkëkohësve). Profesor M. Mtchedlov, Zv-Drejtor i Institutit Marksi, pohon se kishte 100 vëllime te tij, por vetëm trembëdhjetë jane riprodhuar për publikun.

Feja

Urrejtja në Zot – Satani ishte idhulli i Musai Mordekait(K.Marksit)

Kur Karli u be femija i gjashtë, familja e tij u konvertua në krishterim, edhe pse ai ishte një herë një besimtar në Zot. Pas ndjekjes së Universitetet e Bonit dhe Berlinit, Marksi shkruante se ai donte për t’u hakmarrë “kundër Zotit.”
Ai u bashkua me Kishën Sataniste e drejtuar nga Joana Soutkot(Joana Southcott (ose Southcote) lindi në prill të vitit 1750 dhe vdiq më 27.12.1814, ishte një vetëshpallur profete fetare. Ajo ka lindur në Gittisham në Devon të Anglis. Për mbi 60 vjet ajo pohoi në 1814, se Mesia duhet të ketë qenë shtatzënë me të vërtetë, dhe gjeti  mijra besimtarë që e besonin. Kjo ka qenë tronditëse sepse jo të gjithë (Neuisraeliten, Sabbatian) kanë vdekur pa qenë ndonjëherë shtatzane të jetë. Kjo hiqej se dinte fundin e botes qe ishte viti 2004.

Shën. im  B.P.), i cili ishte e thënë të jetë në kontakt me demonin Shiloh. Shkrimet e tij në fillim kane përmendur emrin “Oulanem,” e cila ishte një emër ritualistik prej djallit. Një mik i Marksit shkroi në 1841, se “Marksi e quan fene katolike si  një nga më të pamoralshme të besimeve fetare.” Sulmet e tij të botuar kundër qeverisë gjermane kane shkaktuar atë pakënaqësi që do ta debonin nga Gjermania si person me rrezikshmëri shoqërore.
Ai ushtronte ne besimin e tij satanizmin, që inspirohej shpirtërishtë me idhulllin e tij Satanin.

Arsmimi dhe aktiviteti i tij

Takimi me F.engelsin

Ai mori një doktoraturë në Filozofi në vitin 1841, por u rrëzua në një lendë, për shkak të aktiviteteve të tij revolucionare. Në vitin 1843, ai studioi Ekonominë në Paris, ku mësoi literaturë mbi komunizmin dhe ata riorganizuan Lidhjen Komuniste në vitin 1844. Në vitin 1844, ai shkroi librin ’’Një botë pa hebrenj’’ edhe pse ishte hebre. Në vitin 1845, ai u transferua në Bruksel, ku, me filozofin gjerman, Frederik Engels (i biri i një prodhues të tekstilit, i një fabrikantit të pasur, i datëlindjes -1820-1895. .  Përsëri ai u përjashtua për veprimtari revolucionare nga Franca.

Engelsi bante pjesë në “grupin e rinjve të Gjermanisë e cila ishte themeluar nga Xhuzepe Mazini (lindi me 22. 6. 1805 në Gjenovë – vdiq më 10.3.1872 në  Piza – formoi në vitin 1831 organizatën e fshehtë Italia e Re, i cili do të punojë për unifikimin,  krijimin e Republikës italiane. Xhuzepe Mazini konsiderohet, nga Xhuzepe Garibaldi, Viktor Emmanueli i II-të dhe Kamilo Kavour Bensosi, një nga etërit e atdheut. Ishte antar kryesor i Iluminatit. Shën. im B.P.) në Zvicër të vitit 1835.

K.Marksi ishte mazon i shkallës 32

Ai më vonë u bë një Mason në shkallën 32 (ashtu si edhe Marksi). Në 1842 ai u dërgua në Angli. Si student gazetarie, në 1843 ai botoi një traktat mbi ekonomine e quajtur një kritikë të Ekonomisë Politike dhe me 1844, shkroi një përmbledhje per te tashmen dhe te kaluemën të Thomas Carlyle dhe gjithashtu një broshurë të quajtur Kushte të klasës punëtore në Angli në vitin 1844 . Kjo në të vërtetë ishte filozofia e Engelsit te krijuar nga idetë e zhvilluar prej Marksit.

Në vitin 1848, Marksi botoi Manifestin Komunist, të cilën e punoi në vitet 1830 – 1847 sëbashku  me Engelsin, që gjithashtu ishte e huazuar shumë nga libri i Klinton Rusveltit(Clinton Roosevelt 3.11. 1804 – 8.8. 1898, kushëri me presidentët e SHBA;Teodor dhe Franklin D. Rusvelt dhe ishte nje majtistë. shen.im B.P.), të bazuar në Ligjet e Shkencës Natyrore per Qeveritë e themeluar, ku aty ndikoi filozofi Veishaupt(Adam Weishaupt – 6.2.1748 në Ingolstadt dhe vdiq në 18.11. 1830 në Gotha,  ishte profesor i të drejtës kishtare në Universitetin e Ingolstadt ne Bavari. Më 1 Maj të vitit 1776,  ai themeloi Urdhërin e Vëllazërimi i Iluminatit – ashtë një shoqëri bavareze – Bayern –  sekrete e shek. XVIII me këto synime: të ndiqte Revolucionin francez, lufta kundër kishës katolike dhe kërkimin për dominimin e botës.  shën.im B.P.).

 

 

Tmerret  e Urdhërit të Iluminatit në Europë

Ai ishte qenë i ngarkuar nga Lidhja Komuniste në Londër, Lidhja, i njohur më parë si Lidhja e Vetëm e cila ishte një Lidhje kriminale pariziane (e cila kjo levizje kishte evoluar nga lëvizja jakobin)( e themeluar në Francë në vitin 1789, ku përbahej me antarë të lëvizjes radikale të Revolucionit Francez – shën. im B.P.), u themelua nga anëtarët e Iluminatit cili u largua nga Gjermania(meqë u ndalua në Bavari në vitin 1785. Shën.im B.P.). Lidhja ishte i përbërë nga njerëz të pasur dhe të fuqishëm nga vende të ndryshme që u fshehen prapa shumë të trazirave gjakderdhëse që rrënuen Evropën në vitet 1848. Shumë studiues i konsiderojnë ata si organizatë e Iluminatit, të një rrethi  të brendshëm, i mbyllur njerzish shumë të rrezikshëm. Fillimisht libri ishte prezantuar me emrin  ’’Manifesti i Partisë Komuniste’’ në Londër, më 1 shkurt të 1848, dhe mëpas emri u ndërrua në Manifestin Komunist, dhe emri i Karl Marksit u shtua si autori i saj njëzet vjet më vonë, pas një seri të revolucioneve të vogla të tij të dështuar.

Marksi – Prona private duhet zhdukur dhe duhet vendosë qiraja

Marksi shkroi në vitin 1848: “Lufta e ardhshme botërore do të shkaktojë jo vetëm klasa reaksionare dhe dinastitë, por gjithë popujt reaksionare, do të zhduken nga fytyra e tokës.”

Fredrik Engels, i atij viti, shkruante: “Lufta e ardhshme botërore do të bëjë që të gjithë popujt reaksionare do te zhduken nga faqja e dheut.”
Manifesti u përshkrua nga Marksi si “Karta e Liris se Punëtorëve të Botës,” dhe kjo ishte platformë e Lidhjes Komuniste. Ai mbështeti heqjen e pronës në tokë, si dhe zbatimin e të gjitha pronësive me qira të tokës për qëllime publike, me taksa të rënda progresive apo të eleminohen të ardhurat dhe të gjitha të drejtat e trashëgimisë, të aplikohetr konfiskimi i të gjitha pronave te emigrantëve dhe rebelëve, Centralizimi i kredive në duart e shtetit me një bankë kombëtare të vetme; centralizimin dhe kontrollin e shtetit e të gjitha mjeteve te komunikimit dhe të transportit, zgjerimin e fabrikave.   Të kultivohen tokat dhe të përpunohen mbeturinat, të krijojnë bashkësitë apo qendra industriale, sidomos për bujqësinë, heqjen graduale të dallimin në mes të qytetit dhe fshatit, të ketë një shpërndarje më shumë te barabartë të popullsisë në mbarë vendin, eliminimin e punës së rändë ne fabrikë për fëmijtë dhe edukimin e fëmijës në shkollat e lira publike.

Karl Marksi huazonte filozofinë e Veishaupt-it

Ky plan revolucionar i socializmit, që përfshinte heqjen e të gjitha feve, u kujton botes doktrinen e Veishaupt-it. Ajo ishte një program për krijimin e një shtetit të ‘përsosur’, dhe kjo bëri të nxiten klasa punëtore (proletariati) drejtë revoltave dhe përmbysjes së kapitalizmit në tërësi(si përfaqsuese të pronës private të industrisë), dhe që qeveria të posedoji të gjithë pasuritë duke shpronesuar pasurite e nje klase të pasur. Marksi mendonte se duke kontrolluar të gjithë sistemin e prodhimit, atehere me lehte zoteronte fuqine politike në pushtet duke kontrollue një vend. Kjo teori veishauptiste e huazuar nga Marksi presupozonte se pas regjimit komunist do të marrë përsipër, te instaloje gradualishte diktaturën.

Ish Bashkimi Sovjetik, nje vend ish komuniste – shembull i doktrinës të Marks – Veishaupt

Fazën përfundimtare të komunizmit është kur mallrat janë shpërndarë në bazë të nevojës. Leonid Brezhnjevi(ish sekretar i përgjithshëm i ish B.RSS, Leonid Iliç Brezhnev – Леони́д Ильи́ч Бре́жнев , lindi më 19.12.1906 dhe vdiq më 10.11.1982 – Shën. im B.P.), gjate festimit të 50 vjetorit të BRSS-së, tha: “Tani Bashkimit Sovjetik është drejt marshimit drejt komunizmit.”

Dallimet e Nitces me Marksin

Marksi ishte kundër të drejtavet ë njeirut

Ndërkohë, Profesor Karl Riter (1779-1859), i Universitetit të Berlinit, një bashkë-themelues i shkencës moderne gjeografike, kishte shkruar një pikëpamje të kundërte, nën drejtimin e një grupi tjetër të Iluminates. Qëllimi i veprës së Marksit ishte për të ndarë njerëzit e botës në kampe të kundërta me ideologjitë e ndryshme. Puna e filluar nga Riter, u krye pasi ai vdiq, nga filozofi gjerman Frederik Uilhelm Nietçe (1844-1900 – babi i tij ishte Karl Ludvig -1813-1849- ishte prift luteran – protestant), i cili e themeloi Nietçizmin(Nihilizmin dhe ai  ishte një hero dhe frymëzues për qarqet neo-naziste. shen.im B.P.), e cila teoria e tij shndrrohet më vonë në fashizem, dhe mëpas në nazizëm, e cila u përdor në hapjen e nje fronti te Luftës së Dytë Botërore. Edhe pse nazistët kanë cituar nga Nietçe, nuk e kane konsideruar veten të jenë si Nietçe.

Nietçe u përpoq për të nxitur anarki, kaos në krye të rendit shoqëror, ndërsa Marksi ka hartuar ide per te tashmen dhe te ardhmen, ku u përqëndrua në klasën më te ulët e njerëzve të punës. Nietçe ka kërkuar për të mbajtur te paarsimuar një shtet me rend skllavërie, ndërsa Marksi donte të neutralizohej elita, si dhe nuk ishte për të drejtat e njerëzve.

Mashtrimet e Marksit në autorsitë e shkrimeve – plagjiaturistë i famshëm

 

Marksi punoi si korrespondent për gazetën ‘’Tribune Nju Jork’’ (të cilit ishte botues Horace Greley, 1852-1861), që mbulonin ne vitin 1848 veprimtarite e revolucioneve ne Europë. Prej një burimi mësohet se artikujt me tema revolucionare janë shkruar nga Engelsi. Në vitet 1857 dhe 1858 shkroi Marksi disa artikuj për enciklopedine amerikane.

Më 28 shtator të vitit 1864, Marksi dhe Engelsi kane themeluar Shoqaten Ndërkombëtare të Punës në Sallën e Shën Martinit në Londër, i cili përbëhej nga socialistët; angleze, francez, gjermane, italiane, zvicerane, dhe polake, të cilët ishin pregatitë për shkatërrimin e sistemit “mbizotëruese ekonomike( marrëdhaniet ekonomike kapitaliste shën. im B.P.). ” Ai më vonë u bë i njohur ne Internacionalen Socialisten e Parë, ku tetë vjet më vonë u përhap në Nju Jork dhe u bashkua me Partinë Socialiste. Statutet e miratuar ishin të ngjashme me ato te Mazini-t, dhe në fakt, një njeri me emrin Volf, sekretari personal i Mazinit, ishte anëtar, qe avancoi metej pikëpamjet e Mazinit. Marksi i shkroi Engelsit: “Unë isha i pranishëm, vetëm si një personazh memec në platformën. ” James Guilaume(lindi më 16.2.1844 në Londër  dhe vdiq më 20.11.1916, ishte revolucionar. Shën. im B.P.), një anëtar zvicerane, shkroi: “Kjo nuk është e vërtetë se Internationalja ishte kontributë i themeluar nga Karl Marksi. Në të vërtetë ai mbeti krejtësisht jashtë punës përgatitore që u zhvillua në vitet 1862-1864  në krijim e kësaj organizatë të madhe…”

Iluminati kontrollon lëvizjen komuniste botërore

Përsëri, ne gjejmë dëshmi në rritje, se Iluminati kishte në fakt kontrollin e lëvizjes komuniste, por jo për t’u marrë me problemet aktuale të punëtorëve në sektorin e industrisë, por sipas fakteve rezultoi se ishte për të nxitur trazira dhe revolucione ngado. Deshën të shifnin përgjakje në trupat e puntorve dhe fshatarve. Doktrina marksiste e publikuar nga Urdhri i Iluminates u pranua dhe u mbështete nga lëvizja e punës në zhvillim, dhe së shpejti organizata arriti numrin në 800.000 që paguanin anëtarësinë.

Edhe pse Marksi publikisht i bëri thirrje klasës punëtore për të përmbysur kapitalistët (të pasur që përfituan shuma kolosale nga Bursa – Shkëmbimi i parave,…), në qershor të vitit 1864, “në një letër xhaxhai i tij, Leon Filipi i ka shkruar Marksit se kishte përfituar 400 £ në  Bursë. ” Është e qartë se Marksit nuk kishte praktikë per atë që ai predikonte, dhe për këtë arsye nuk ka deshmi të vërtetë qe besojnë në lëvizjen e tij qe ishte duke lindur.

Marksi ishte një njeri që punonte për mazonët hebre të Iluminatit

Ai ishte një punonjës, në shërbim të bosëve të organizates mazone hebre të Iluminatit.
Natan Rotshild(lindi më16.9.1777  dhe vdiq më 28.7.1836, ishte një financier në Londër dhe njëri prej themeluesve të dinastisë bankare ndërkombëtare të familjes Rotshild. Ai ka lindur në Frankfurt mbi Main, fëmija i katërt i Mayer Rothschild Amschel – 1744-1812 dhe Gutle Schnapper 1753-1849 – Rothschildët dhe Rokfeleret janë vetëm dy nga trembëdhjetë familjet e kontrollit të Illuminati.  Dy familje çifute që duket të jetë i shquar në organizatat Oppenheims dhe Oppenheimers. A. Oppenheim ishte vendosur në Këln. Oppenheimers ishin anëtarë të hershme të Illuminati bavarez. Lidhja e Vetëm ishte një front Illuminati drejtuar kryesisht nga Judenjtë që ishin Satanistë. Kjo Bund ishte financuar pjesërisht nga Rothschildët për të paguar mazonin satanistë Karl Marksin për të shkruar Manefestin komuniste. Gumpel Çifut në Oppenheim ishte në rrethin e brendshme të Bundit. I afërm i tij Heinrich Oppenheim organizoi revolucionin komunist të 1848 në Gjermani. Në historinë zyrtare të Partisë Komuniste gjëndet e shkruar se edhe Bund-i ishte si paraardhësi i komunizmit. Natan Rotshildi i kishte dhënë Marksit disa mijë paund për të financuar rrugën e socializmit. Sipas dëshmive dyshohet se trusti bankar i tij ka dorë në krime të mëdhaja si; ndaj tentativës për vrasje të presidentit amerikan Andrei Xhekson më 30.1.1835 me anë të një vrasësi, në ekzekutuimin e presidentave amerikanë Linkoln në vitin 1865,  në vrasjen e presidentit të 20 amerikan  James A. Garfield, i cili zgjati vetëm 100 ditë në vitin 1881 dhe të presidentit të  fundit të vrarë Xhon Kenedi – ndoshta shkaku kryesor për vrasjen e Kenedit është megjithatë, fakti s Kenedi i bëri të qartë  kryeministrit izraelit, David Ben-Gurion, se në asnjë rast nuk do të bien dakord që Izraeli të bëhet një vend bërthamor. –  Shën. im B.P..)

Faturat janë vënë në Muzeun Britanik, pasi zoti Lionel Valter Rotshild, një administrues i besoi Marksit të perdori sipas dëshirës per nevojat e tij muzeun dhe biblioteken tij.

Ja seç pohon në gazetën  londineze ’’Herald’’ të ditës diel, datë 8 shkurt 1920 Uinston Çurçill në një artikull:
“Që nga koha e themelimit prej kreut të Iluminatit Veishaupt, te Karl Marksi, me atë të Trockit, ky
konspiracion i përbotshëm ka qenë vazhdimisht në rritje.  Dhe tani më në fund ky grup i personaliteteve të jashtëzakonshme prej botës së krimit në qytetet e mëdha të Evropës dhe të Amerikës kanë uzurpuar popullin rus nga flokët dhe kokat e tyre, që së shpejti do të bëhen zotërit e padiskutueshëm të globit tokësor. “

Thelbi i doktrinës ’’Kapitali’’ ishte; Socializmi të ndërtohet me luftë e gjak

Në vitin 1867, Marksi shkruan vëllimin e parë ’’Kapitalin’’ cili u bë i njohur si “Bibla e klasës punëtore.”  Marksi mendonte, se si punëtorët e perparuar kane nevoje per reforma të ndryshme. Socializmi nuk mund të konceptohet ne menyre paqesore, por me lufte dhe gjak.

Shkrimet e Marksit ishin një përmbledhje e huazimeve të filozofëve europianë

Një fakt pak i njohur, është se produkti i shkrimeve teorike te Marksit “ishin përmbledhje e shkrimeve të  Veishauptit, Babeuf, Blanc, Kabet, Robert Ouen, Ogilvie, Hodgkin, Gray, Robert Thompson, Uiliamit, dhe Klinton Rusveltit, i cili u zbulua nga orët e tij të hulumtimit , në sallën e leximit në Muzeun Britanik. Vëllimi i dytë u shfaq pas vdekjes së Marksit “, që u botua nga Engelsi të shoqëruem me shënimet përkatëse të shpjegimeve teorike”, në vitin 1885, dhe vëllimi i tretë njohu botimin në vitin 1894.

Në varrimin e Marksit ishin 6 veta dhe jo mijra revolucionarë sipas librave

Kur Marksi vdiq me 14 mars  të 1883, vetëm gjashtë veta morën pjesë në varrimin e tij.

Marksi ishte mizor edhe në familjen e prindërve, ku nuk e ndihmoi kurrë familjen

Ai kurrë nuk ka ndihmuar familjen e tij, i cili kishte gjashtë fëmijë. Tre prej tyre vdiqën nga uria në moshën e foshnjërisë dhe dy të tjerë prej vetëvrasjes. Në fakt, Engelsi ka mbështetur me të ardhura nga fabrika e tekstilit të babait të tij në Angli Karl Marksin. Marksi u varros në Londër, në Varrezat kryesore.

 

Marksi vdiq, por la anarkine në Gjermani e kudo në botë

Partia Social Demokratike në Gjermani, në vitin 1869, ishte e para Parti Marksiste ne linjë politike. Ata favorizuan një klase të pavarur të punës. Ajo u rrit me shpejtësi, pavarësisht nga përpjekjet e kancelarit Oto von Bismarkut(Oto von Bismarck Eduard Leopold-Schon – lindi më 1.4. 1815 në Schönhausen dhe cdiq më 30.7. 1898 në Friedrichsruh pranë Hamburg. Ai ishte një nëpunës i mbretit, dhe nga viti 1871 Princi von Bismark, dukë i krahinåes së Lauenburg. Ai ishte si Kancelar i parë pas perandorit të Prusisë – Gjermanisë Vilhelm, ishte anëtar i rendit masonike.. Shën. Im B.P..) për të prishur atë përmes miratimit të legjislacionit anti-socialiste gjatë viteve 1877 nga antarët në kancelari. Në vitin 1881ishte rritë numri i socialistëve në 312.000 anëtarë, dhe nga 1891 në 1.427.000 veta. Në vitin 1891 shpërfillen reaksionin e qeverisë gjermane dhe aplikuen një linjë të veten me qëllim shpalosjen e tezës marksiste të “shporrjes së sundimit të klasës sunduese kapitaliste.”

Shfaqen lëvizjet komunsite në fillim si: Partia  Social-Demokratike daneze në 1870, Partia Socialiste  në1889 suedeze, Parti e Punës norvegjeze në 1887, Partia Social Demokratike  austriake në 1888, Partia e Punës belge në 1885, Socialistet hollandez me Partinë Punëtore Demokratike në 1894, Partia Social Punës spanjolle  në 1879, Partia Socialiste italiane në 1892, dhe Federata Social-Demokratike e Britanisë së Madhe  në vitin1880.

Në  vitin1889, u formua, me selinë e tyre e dytë ndërkombëtar në Bruksel, Belgjikë. Përgjegjësia e tyre kryesore ishte për të krijuar një lloj uniteti brenda rradhëve të saj.
—————————–

Letër nga Baruh  Levy drejtuar  Musa Mordekai – Karl Marksit

 

“Populli hebraik si një e tërë do të jetë Mesia e vet. Kjo do të arrijnë te ushtrojë sundimin e botës nga shpërbërja e racave të tjera, me heqjen e kufijve, në shfarosjen e monarkive dhe nga ngritja e një republikë botërore në të cilën hebrenjte kudo do të ushtrojnë sipas rendit tashmë të publikuar privilegjin e nenshtetesise. Në këtë mënyrë në “botën e re” – prej bijve të Izraelit do të nxjerrin  të gjithë krerët për qeverisjen e botës. Qeveritë e popujve të ndryshëm gjatë formimit të Republikës, menjëherë bota do të bjerë pa vështirësi në duart e Judenjve. Kjo pastaj do të të jetë e mundur për sundimtarët çifute për të shfuqizuar pronën private, dhe ato shtetërore. Kështu do të çonim Premtimin e Talmudit(Talmud Tora është komente. Talmudit përbëhet nga diskutime dhe histori, rabinët kanë  mësuar të diskutojnë për  rrugët e tyre që duhet të argumentojnë se Judaizmi duhet të ushtrohet, të vëhet në jetë. Talmudi  përbëhet nga Mishnah dhe Gemara. Mishnah vjen nën Judaizmi ortodoks nga Fjala e Zotit që Moisiu mori me gojë nga Zoti. rabin Gemara  do të plotësojë  histornë me moral dhe etikë.

 

Ka dy talmude të ndryshme;

  1. I. Njëri është quajtur jerushalmi
  2. II. Bavli që janë shtetet e tjera.

Ata janë të ndryshme, sepse një është shkruar në Izrael dhe të tjera në Babiloni. Në Babiloni konsiderohet sot të jetë baza më  përmbajtje të pasur judaizmi në Bavli. Shën. im B.P.) të përmbushjes, në të cilën

është thënë se kur të vijë koha Mesianike, çifutët do të jenë pronarë e të gjithë botës.

“(nga` La Revue de Paris “, f. 574, 1 qershor 1928,
http://beta.communities.msn.ca/UndergroundOracleII).

Dhuna ishte arti i suksesit te teorise tij komuniste

Ju do të gjeni në veprat e Karl Marksit, teorine i cili duhet të studiohet nga njerëzit, sepse ai u mësoi bankierëv se si te drejtojne financat. Karl Marksi ishte për të ushtruar terror ne shoqeri ne raste te domosdoshme me synim per te perqendruar komunizmin ne duart e nje qeveriet. Dhuna ishte arti i suksesit te teorise tij komuniste. Kjo është arsyeja pse Karl Marksi uroi Linkolnin(Abraham Linkolni lindi më 12.2.1809  dhe vdiq më15.4.1865. Ai ishte president i 16-të i SHBA dhe presidenti i parë nga Partia Republikane. Ai ishte president gjatë Luftës Civile 1861-1865 dhe ishte si i tillë përgjegjës për heqjen e skllavërisë. Ai  sot konsiderohet si një nga presidentët më të mëdhenjë  të SHBA. Ai u vra në teatrin Ford në Uashington më 14 Prill 1865, ndërsa ai po shifte në teatrin Ford të Uashingtonit. Vrasësi ishte aktori amerikan Xhon Uilkes But- (10.5.1838 – 26.4.1865), që bërtiste: “Sic semper tyrannis”. Shën. im B.P.) pas Luftës Civile në Amerikë. Ai e uroi atë dhe ju do të gjeni një grumbull letrash drejtuar Kongresit: ku në substancë letrat e Karl Marksit drejtue Linkolnit ishte për përqëndrimin e një qeverie të fuqishme mbi Ameriken e madhe në duart e një dore.

Në linkun; http://antinewworldorder.blogspot.com/2007/10/who-was-karl-marx.html

Shënim: Nën titujt i kam vendosë vetë për të evidentue më lehtë përmbajtjen e tekstit.

Përgatiti: Bep Martin Pjetri/Proletari.Com
Sot më datën 16 korrik 2010

Lexoni më shumë nga kjo kategori

Shpërndaje

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 26/07/2010. Filed under Kush ishte Karl Marksi i vertetë?. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 Responses to Rendi i Ri Anti Botëror

Komento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.