Shqipëria, Greqia, Italia: Projekt i përbashkët për luftën kundër trafikimit

Print Friendly, PDF & Email

Lexuar 2010
Në Tiranë, ekspertë të kriminalistikës dhe sociologjisë nga Shqipëria, Greqia dhe Italia publikuan një projekt të përbashkët për luftën kundër trafikimit të grave dhe fëmijëve. Trafikimi i qenieve njerëzore në këtë rajon vlerësohet ende si një problem shqetësues.

Ndonëse shifrat janë në rënie, një punë e madhe nevojitet për rehabilitimin e viktimave, kapërcimin e traumave dhe riintegrimin e tyre në shoqëri. Zyrtarë të policisë së këtyre vendeve kanë ngritur tashmë struktura që bashkëpunojnë ngushtë për të goditur grupet kriminale, dhe për të mbrojtur nënat dhe fëmijët që bien pre e trafiqeve për shkak të varfërisë dhe përjashtimit social.
Zeri i Amerikes(VOA)

Lexoni më shumë nga kjo kategori

Shpërndaje

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 22/05/2010. Filed under Mafia. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Komento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.